TRINE DJ BLOG #77 – STUBAITAL

Selvom sommeren har været helt fantastisk i år, er det vanvittig lækkert når kulden tager over og vinteren nærmer sig. Så er der nemlig altid massere ture i kikkerten, godt selskab og skiløb på forskellige bjerge at se frem til.

Uge 43 blev første efterårstur, sammen med Sports Efterskolen Sjælsøslund, hvor jeg underviste på deres skilinje Copenhagen Ski Academy. Jeg synes det er en ren fornøjelse at være afsted med unge, skihungrende og seje mennesker. Der er så meget stemning og gå på mod, som smitter, og gør ens arbejde super meningsfyldt.

Vi ankom dog til de værst tænkelige forhold, jeg nogensinde har oplevet. Ren is og sten overalt på gletcheren.  Ikke optimale undervisningsforhold. Følte mig på en vis heldig, at have haft så mange gode dage på ski, for at kunne sammenligne disse forhold …  Gad vide om mine børnebørn nogensinde kommer til at stå på ski på en gletcher? …

P1633612

Men som instruktør må man deale med omstændighederne og få det bedste ud af det. og det fik vi!

Desuden fik vi også noget sne midt på ugen, som reddede skiløbet og undervisningen en del, trods det resulterede i stor liftkø. Men så var det heldigt at liften ikke er en nødvendighed i snowparken – her hikede vi nogle boxe, øvede swicth kørsel (baglæns) og afsæt på pisten.

P1644686

Desuden lavede vi massere gøgl om eftermiddagen i dalen,  som både gik med at sole sig,  løbe en tur i den tynde bjergluft eller flyve med drone for at få nogle fede skud. En eftermiddag satte jeg noget off-snow undervsining på benene – for at vise ungerne hvor meget park skiløb, man rent faktisk kan træne UDEN FOR parken. Det vil sige, alle afsæt, rotationer, balance og stabilitetsøvelser på jorden, gavner ens udvikling i parken og ikke mindst kropsforståelsen som følger med.

IMG_2416 2

Jeg bliver høj af at undervise, når jeg brænder for at give mine erfaringer videre, i noget hvor min passion virkelig skinner igennem. Det behøver ikke udelukkende være ego-skiløb mere, hvor jeg kun skal tænke på at udvikle mit eget skiløb. Med en så bred vifte, er det fedt at give oplevelser og kunnen videre, til andre som ser det unikke i det. Det er en intens uge at være sammen med mennekser hver dag du ikke kender, og hele tiden skal være på, for at give det bedste videre. Men samtidig giver det super meget energi, i og med at din umage høster smil og du kan se udvikling hos eleverne. Så det er klart det hele værd.

IMG_2715

P1655433

Til denne tur jeg jeg loadet med nyt gear.
Med Salomon på hardware delen, afprøvede jeg min nye hjelm, med MIPS, som er en bevægelig skald indenunder hjelmen som, ved store stød, drejer med og dermed fordeler trykket over hele hjelmen, så dit hovedet ikke får et hårdt slag ét sted. Jeg håber ikke at det er noget jeg kommer til at teste, men hvis det en dag sku ske, er jeg tryg ved, at der er gjort noget ekstra ved sikkerheden på mit hovede!

Skærmbillede 2018-11-06 kl. 09.01.55

Samtidig var jeg afsted på et par nye race GS ski. For 2 år siden havde jeg aldrig haft et par piste ski på før, så jeg prøver stadig at vænne mig til det. Nogle er lettere end andre. Disse faldt mig ikke helt naturligt, da de ikke er ligeså lette at arbejde med, som tidligere, så det er nok netop dén ski jeg kan udvikle mig meget på, og begynde arbejde mere med. Glæder mig til nogle flere tekniske ture for at få finjusteret detaljerne igen.

P1633774

Desuden har jeg været prøve kanin for et relativt nyt tøj mærke, PUYA! Det er en tysk mærke som i virkeligheden har et japansk navn, der udtales ligesom “PURE”. Det er et bæredygtigt tøj mærke, som genanvender alle materialer. Jeg er hverken veganer/vegetar eller får sorteret mit skrald 100 % rigtigt hver dag. Men jeg prøver at have miljøet mere og mere i tankerne med tiden, og ét af de steder jeg måske kan vise det, er højt sandsynlig med skitøj! 😉
Jeg har kørt i det, i en uge og det kan varmt anbefales at investere i! (Dette er ikke en reklame.)
Jeg synes tøjet er for fedt! Har alle de rigtige og tekniske funktioner som man bruger i bjergene.
Så jeg takker Surf og ski i Aalborg for hjælpen, og er sikker på de også kan hjælpe DIG når du står og mangler sprødt gear til den kommende sæson. Skriv til mig for evt. råd.
God vinter til alle – du kan følge min her, snarest går til Østrig igen på SNOWCAMP,  Surf og Skis testtur.

P1644086

PHOTO CREDIT: JAKOB SKOV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *